Nieuws

Op deze pagina kunt u lezen met wat voor leuke, actieve maar ook gezellige dingen Tartaros zich allemaal bezig houdt.

 • Clubkampioenschappen 2017

  10 mei 2017, de vierde editie van de Clubkampioenschappen der D.S.S.V. Tartaros. Dit jaar voor het eerst in twee verschillende categorieën. Een categorie voor degene die op niveau A of B trainen en een voor hen die op C of D trainen. Elk met hun eigen leuke hindernissen, verspreid over het in totaal 4 km lange parcours. De commissie had flink haar best gedaan om alles zo echt mogelijk te maken en dat is ze gelukt. Een online gepubliceerde kaart met hindernissen zodat iedereen zich vast mentaal kon voorbereiden, bandjes (om vooral niet te verliezen!), een goed afgelint parcours met bij elke hindernis een nummertje en zelfs online voorlopige uitslagen! Ze hadden alles goed onder controle.

  De organisatie was dus goed, maar hoe gingen de clubkampioenschappen zelf. Het was dit jaar nog spannender dan andere jaren omdat er meerdere categorieën waren, waarin gestreden werd om die felbegeerde eerste plek. Snelheid is belangrijk op een parcours van 4 km maar je moet nog wel alle hindernissen halen. Een pittige lastloop van 2 bakstenen voor A/B of een stoeptegel voor C/D hakt er best in. Doe daar bovenop een aantal combi’s zoals de combi net & pakladder voor A/B of de combi moeilijke apenhang met alle swingovers voor de C/D en je krijgt toch snel een mooi uitdagend parcours! Gelukkig zat er weer het verkoelende tijgernet in, waar een heerlijke emmer water over je heen werd gegooid. Dat blijft een persoonlijke favoriet, lekker verfrissend! Er werd flink gestreden maar uiteindelijke konden er maar vier de eerste plek claimen. Het hele festijn werd zoals gebruikelijk afgesloten met een gezellige barbecue waar volop konden worden gediscussieerd over welke hindernis het moeilijkst of vervelends was (stoeptegels zijn vervelend!!!). Ik vond het weer een hele leuke club kampioenschappen en wil daarom de organisatie en vrijwilligers nogmaals bedanken voor hun inzet!

     

  Lees verder →
 • Het leven na de batavierenace

  Het Bataweekend begon al om 15:00 toen de eerste delegatie met de Tarta’ros’ (onze fiets) onderweg was naar Nijmegen. Onderweg natuurlijk al het eerste knelpunt. De NS had besloten dat het weekend van de Bata (en waarschijnlijk wel ietsje langer) om een stuk van de treinreis te vervangen door bussen, maar gelukkig na wat overleg met de chauffeur kon de fiets gewoon mee.

  In het sportcentrum van Nijmegen werden we verwelkomd door live marsband muziek, 350 andere teams en vuurspuwers! Ergens tussendoor heeft de eerste loper de bus naar het centrum moeten pakken om als start een extra feestelijke ronde door het centrum van Nijmegen te lopen. Dat lijkt volgens plan te zijn verlopen aangezien er een tevreden man is teruggekomen.

  Op zaterdag was t dan toch nog tijd om te starten met de eerste (tweede?) etappe, waar op mysterieuze wijze ik op ingedeeld stond. (als commissielid zou ik toch de moeilijke en stressvolle etappes hebben moeten kunnen ontwijken?) Aftellen, rustig tempo over het gravel, hardlopers zijn doodlopers, steady wins the race. Langs het luidkeels juichend publiek en dan de helling. Aan het begin dacht ik dat het routeboek overdreef, ‘Sterk stijgend en dalend.’ dat viel allemaal best wel mee. Toen sloeg de helling toe. Koud zweet op mijn voorhoofd, een snelle shirtwissel om af te koelen en niet genoeg coördinatie overhouden om de bidon terug te geven aan de navigator. Wat omhoog gaat moet ook weer naar beneden verlossing lichter lopen, oh nee toch niet. Scheenbenen-hel op de weg naar beneden om vervolgens tot het gaatje te gaan tijdens de laatste straight.

  Achteraf heerlijk rondgereden worden in een wit busje, nog even de weg kwijt raken op de weg terug en weer terug naar huis. Als afsluiter heerlijk kunnen Bataslapen, bbqen en vervolgens gek hard feesten.

  Nou nog het leven na de Bata. Spierpijn en nachtmerries over mannen in witte busjes die je ontvoeren en midden in de nacht dwingen te lopen , maar vooral een gevoel van overwinnen.

  Lees verder →
 • Gala

  Dit jaar heeft Tartaros voor het eerst meegedaan met een gala samen met 6 andere sportverenigingen. Deze mooie avond heeft mogen plaatsvinden inDe Jaargetijden. Om de leden van de verschillende verenigingen te kunnen onderscheiden, had elke vereniging een eigen kleur gekozen. Zo konden de leden vervolgens een corsage dragen in de kleur van zijn of haar vereniging om te laten zien waar ze bij hoorden. Elk aanwezig lid van Tartaros droeg eenzelfde handgemaakt corsage, een groen stokje met daarop een touwtje met mastworp, zodat het mooi herkenbaar was dat we echte Tartariërs waren.

  Bij een gala hoort natuurlijk een dresscode, welke Black/White tie was. Nadat iedereen zijn of haar mooiste galajurk of pak uit de kast getrokken had moest voor de aanvang van het gala natuurlijk nog ergens wat gegeten worden. Daartoe zijn we met z’n allen in gala kledij naar de La Candela vertrokken. Na hier goed en veel gegeten te hebben was het dan tijd voor het gala.

  Bij aankomst werd de opening van de dansvloer afgewacht, waarna het feest echt kon beginnen. Het zou een veelbelovende avond worden vol gezelligheid, waarbij onder het genot van een drankje genoeg afgedanst werd. De late uurtjes begonnen zich aan te dringen, en na een hoop gezelligheid liep de avond uiteindelijk ten einde. Een erg geslaagde avond!

  Lees verder →
 • Survivalrun Wesepe

  Al rond tien uur vertrok er al een kleine delegaties Tartariërs vanaf de Spiegel richting Wesepe. Eenmaal aangekomen breidde deze delegatie zich spoedig uit met meer leden van Tartaros tot een 5 km groep, een 7 km groep en een aantal individuele lopers. De meesten waren mooi op tijd om onze KSA licentie lopers te kunnen aanmoedigen bij de start. Vlak na 12 uur mocht de eerste groep starten, de 5 km groep. Met prachtige roze shirts en de eerste 3,2,1, waarna een mooie koprol volgde, gingen zij van start. Even later mochten ook de individuele strijders en de groep voor de 7 km vertrekken. Het parcours begon erg makkelijk met een hek waar je overheen moest klimmen en een tarzanzwaai over een sloot (je moest wel het touw hoogvastpakken om droge voeten te houden). Een paar opmerkelijke hindernissen hierna waren een grote sloot met modder waar je tot aan je knieën in de modder stond en een rits van 20/30 kleine slootjes. Uiteraard was er ook dit jaar weer een hoge kraan hindernis waarbij je het net in moest klimmen om vervolgens hoog boven het water een swingover te doen. Ergens aan het eind was er nog een bijzonder smalle buis, waar je met een beetje pech best wel lang stond te wachten. Al met al was het een erg leuke run. Iedereen kon naar huis met goede resultaten. Er is ook een mooie souvenir aan de run in Wesepe overgebleven, Barry de boomstam. Een paar dagen later hebben we kunnen genieten van zijn warmte bij een van onze gebruikelijke vuurkorfavonden.
    

   

   

  Lees verder →
 • Survivalrun te Gendringen

  Daar staan ze dan: 15 gladiatoren klaar voor hun eerste strijd. Gewapend met een prachtige nieuwe tight en maanden keihard trainen verschijnt de Tartarosdelegatie op het strijdtoneel. Voor velen is het hun eerste wedstrijd, hoewel ook een enkele ervaren strijder de reis naar Gendringen heeft gemaakt. Deze zaterdag staat echter toch vooral in het teken van de vuurproef voor de nieuwe leden. Dit in tegenstelling tot de zondagrun, waar een viertal meer ervaren leden zich waagt aan het open NK KSA. Vandaag staan eerst 5 kilometers voor ons op het programma. Behalve dan voor drie dappere Tartarossen, die het volledige parcours van 9 kilometer aandurven. Na het uitzwaaien van deze laatstgenoemden is het moment dan toch echt daar…

  Gelukkig vervalt de spanning snel in gelach als bij het wachten voor de start wordt voorgesteld om bij het aftellen van 3 naar 0 de gebruikelijke koprol in te zetten. Toch een slecht idee op de Gendringse sintelbaan. Dan maar normaal doen.

  Na anderhalve ronde sintelbaan mogen we onze eerste hindernis nemen, waar meteen duidelijk wordt dat de organisatie erg uitkijkt naar het pesten van deelnemers van het open NK KSA de volgende dag. Waar wij over een enkel schot heen mogen, staat een tweede schot alvast klaar om er bovenop te zetten voor de wedstrijdlopers.

  Het parcours kenmerkt zich verder door een paar lastige maar vooral heel veel leuke hindernissen. De favoriet van de organisatie lijkt een dubbele swingover te zijn – eerst 2,5m om in te komen en meteen er achteraan dezelfde swingover op 4m. Er zit een boel variatie in het parcours, dat mede daardoor een goede manier is voor de nieuwe leden om een idee te krijgen van wat je kunt verwachten in een run.

  Helaas gaan 5 kilometers erg snel voorbij als je het naar je zin hebt. Na het nodige slootjespringen in het laatste stuk van de run komt de eindhindernis in zicht. Een prachtige combi die van velen nog even wat doorzettingsvermogen eist. Al met al een leuke run, met resultaten om trots op te zijn en voor onze nieuwe leden een mooie start in de survivalrunsport!

  Lees verder →
 • Nieuwjaarsdiner

  Na de feestdagen was het tijd om weer tijd voor een Tartaros activiteit. Om in lijn van de feestdagen te blijven hebben we maar gewoon weer wat gegeten. 10 gangen maar liefst, een dagtaak voor zowel de koks als de eter. De dress code was black tie, niet iedereen had zich hier braaf aangehouden, maar iemand was goed voorbereid en had voor ieders kostuum nog een mooie bijpassende das. Na de beste wensen uitgedeeld te hebben en nadat iedereen netjes aangekleed was ging iedereen aan tafel zitten, voor wat later een lange zit zou worden.

  De tafelschikking was voor iedereen een groot raadsel er waren rode, zwarten, groen en blauwe naamkaartjes bijna niemand begreep het. Gelukkig kon de commissie uitsluitsel geven en bleek het om een ingenieus afwas systeem te gaan. Als eerste kwamen er een aantal voorafjes op tafel waaronder broodjes, worst en andere lekkere hapjes. Alles moest op dus de meeste Tartariers zaten al vol voor ook maar een hoofdgerecht op de tafel te zien verschijnen. De hoofdgerechten volgden deze waren erg smakelijk, als kers op de taart was er voor iedereen, vegetariërs uitgezonderd, biefstuk. Ergens in dit feestgedruis hebben we een prachtige groepsfoto gemaakt in de sneeuw en een klein sneeuwballen gevecht gehouden.

  De late uren begonnen zich op te dringen en de pakken wijn werden leger en leger. Het werd ondertussen tijd voor het dessert, wederom was dit lekker en veel. Na 10 gangen, veel wijn en 7 uur kwam zo het nieuwjaarsdiner ten einde en was het tijd voor de naborrel. Al met al een uitzonderlijk geslaagde activiteit!

  Lees verder →
 • Tartaros is druk

  De afgelopen tijd hebben de leden van Tartaros niet stil gezeten. Er is een delegatie leden naar een aantal wedstrijden geweest. Dat niet alleen, ook bij ons eigen verenigingetje waren er dingen te beleven. Op de avond van 15 november hebben we lekker bordspelletjes gespeeld met spellen als Munchkin, carcassonne en zelfs Boer zkt vrouw. Een gezellig avondje wat eindigde met een ronde 30 seconds. Daarnaast hebben we op 6 december ook het jaarlijkse Sintartaklos mogen vieren met zijn allen. Je raad het al wel, dat is onze eigen versie van sinterklaas 🙂 Dit jaar hebben we in twee teams om de Sintartaklos eer mogen strijden met het spannende “Ik hou van Sintartaklos”. Er waren ook nog individuele punten te verdienen door subtiel te slijmen bij de spelleiding. Het ging de een wat gemakkelijker af dan de ander. Het resultaat was een gezellige avond waarbij ieder met een chocoladeletter en een klein presentje naar huis mocht gaan.

  30917837162_e5e9187b7a_m  31060289595_222d67645f_z  31400360331_ebaf66f46c_z

  Lees verder →
 • Campus Obstacle Run

  Zaterdag 1 oktober, 12:00 uur, het was zover, het startsein klinkt, de eerste lopers gaan van start. De tweede editie van de Campus Obstacle Run was begonnen, maanden van voorbereiding, hindernissen bedenken, materialen uitzoeken, vrijwilligers regelen en heel veel flyeren was allemaal voor deze 4 uur. 4 uur lang liepen 154 deelnemers het door Tartaros en Odin opgezette parcours. 19 verschillende hindernissen, variërend van tijgeren tot een pakplank. De mooiste hindernis was de eindhindernis, een grote steigerconstructie met daarin een zijwaartse apenhang, een pakladder en een tarzanzwaai.

  Alle deelnemers hadden er hartstikke veel zin in,  de eerste mensen kwamen al om 11:15 opdagen, daar waren we nog niet helemaal klaar voor. Na even wachten konden ze zich aanmelden en begonnen alle groepen binnen te druppelen. Sommige kwamen voor een snelle tijd, deze wilden graag ook vroeg starten, en sommigen kwamen omdat een obstacle run gewoon harstikke leuk is. Dit was ook te zien aan de kleding, er waren ervaren mensen met Strong man run en Viking run shirts, maar ook teams met prachtige paarse leggings en de Aiesec roomies, met hun superman onderbroeken en felroze bh’s, die het hele team droeg over hun t-shirts heen.

  Het is een hele mooie dag geworden met alleen maar positieve reacties van de deelnemers, reden genoeg dus om volgend jaar nog groter uit te pakken met nog mooiere hindernissen! Aan het einde van de dag waren er 3 winnaars, Kyra Hietbrink met een tijd van 00:36:10 bij de dames, Sonny Brons met een tijd van 00:32:36 bij de heren en Harambier met een tijd van 39:00 bij de groepen. Aan het einde van de dag, nadat alle deelnemers binnen waren mochten de vrijwilligers nog even laten zien wat ze er van konden.

  Wij zijn trots op wat er is neergezet en hopen dat er volgend jaar een nog mooiere editie plaatsvindt, daar zijn jullie toch ook bij?
  site-30138276601_307f4f1c1b_o  site-30223520155_581ec1192e_o

  Klik hier om meer foto’s van de Campus Obstacle Run te bekijken.

  Lees verder →
 • Het seizoen is weer begonnen

  De zomervakantie is voorbij en ook Tartaros is weer terug van vakanatie. Naja al net iets eerder, want we zijn natuurlijk bij de Kick In aanwezig geweest. Daar hebben we ons erg vermaakt!  Samen met Linea Recta zijn we gaan apenkooien in het sportcentrum. We hebben de mensen aan het einde van de bestorming van (het veldje voor) de Bastille hartelijk ontvangen met een flyer en zo af en toe met een knuffel 😉 Het was namelijk erg warm weer, dus een verkoelende knuffel op zijn tijd was wel prettig. Donderdag (1sept) was dan alweer de laaste dag van de kick in en hebben we in de regen en in de zonnenschijn nog gezellig bij het kick out festival gestaan.

  MAAAR toen was het voor ons nog niet voorbij… want de vrijdag hebben een aantal leden hun best gedaan om de hindernissen op de baan te verhangen/vernieuwen/verbeteren. We kunnen dus het seizoen beginnen op een net vernieuwde baan. En deze is uiteraard zo gebalanseerd dat mensen die net beginnen met survivalrunnen ook goed uit de voeten kunnen op ons bescheiden survivalrunterreintje.

  site-dscn0985  site-dscn0983  site-dscn0988

   

  Lees verder →
 • Survivalrun Harreveld

  Ook is Tartaros met een delegatie naar Harreveld gegaan. De laatste klassements wedstrijd van het seizoen kon door ons natuurlijk niet gemist worden. Het was mooi weer dus het beloofde een mooie wedstrijd te zijn. Wat niet uit kan blijven bij een survivalwedstrijd is dat de deelnemers door de meest vieze sloot, die in de omgeving te vinden is, gestuurd worden! En dat was hier natuurlijk ook raak, zoals te zien is op de voor en na foto. Een erg leuke run die je nog kon ruiken nadat je thuis gekomen was. 🙂Harreveld 2016

  Lees verder →